Det har vært en økt interesse og spekulasjoner i utviklingen av 5G de siste årene, videre i år i 2018 forventes det at 5G vil komme inn i den virkelige scenen. Mot slutten av 2018 ser det ut til at AT & T lanserer mobil 5G til mange utvalgte markeder. Fra og med Sacramento, CA, vil mange byer bli introdusert for faste 5G som Verizon-partnere med Samsung. Mens de alternative transportørene, T-Mobile og Sprint, har planer om å komme inn i 5G-scenen innen 2019 og 2020. I en nasjonal sikkerhetsrapport publisert av Det hvite hus, er nå 5G Wireless-tjeneste inkludert som en infrastrukturprioritet.

Så, hva er 5G?

5G er den 5. Cellular Technology Generation – G står som generasjonen, som følger, 4G-standarden som ble introdusert i 2010. I desember 2017 ble det opprettet en formell standard som legger spesifikasjon for 5G. Så 5G, når det handler om nedlastings- og opplastingshastighet, vil overgå 4G-standarder med 100 ganger. Videre med 5G, vil det være mindre latensproblem som eksisterer i nettverket. 5G-resultater vil være raskere, og tilkoblingen vil være mer pålitelig, noe som vil fremme den kommende teknologien.

Implikasjon av 5G-evolusjonen

IoT og autonome biler

Med utviklingen av 5G vil de autonome bilene være mer trygge, morsomme og effektive. 5G har lav latenstid som gjør at de autonome bilene kan knyttes tett til andre tilkoblede enheter, for eksempel smart byinfrastruktur – trafikklys, etc. 5G vil forenkle stresset vi for øyeblikket legger på 4G-nettverk med det økende antall tilkoblede enheter. IoT vil være mye raskere og mer dynamisk da det blir en rask overføring av enorme datamengder. Uten å ofre ytelsen, vil 5G koble flere og flere enheter.

Mobil innovasjon

Så raskt som det mobile Internett vil være, vil det være en utvikling innen mobilinnovasjon også. Med overlegne AR- og VR-opplevelser vil det ikke bli sett eller ikke hørt før mobile opplevelser som ikke støttes av den nåværende generasjon 4G-teknologi. Den nåværende smarttelefonen er ikke justert til 5G, men når teknologien ruller ut, vil det være en enorm vekst i enhetene også. Ytterligere ZTE har allerede kunngjort at selskapet vil bringe 5G-kompatible telefoner innen utgangen av 2018 eller 2019-starten. 4G har belastningen av stadig tilkoblede enheter som vil bli lindret av 5G-teknologien.

Bredbånd

Teknologien vil først være i spill med fast 5G, slik at bredbånd nettverket vil ha mange fordeler. De mest fantastiske funksjonene i 5G-teknologien er at den ikke innebærer mye kostbare investeringer i måten den er nødvendig for å installere fiberoptisk kabel. 5G Home Internet vil være helt trådløst, slik at brukere kan glede seg over problemfri internettopplevelser.

Fremtiden

Etter mye venting og overveielse er 5G sikker på å rulle ut mot slutten av dette året 2018. Vi kan identifisere at noen av områdene som autonome biler, Home Internet og Mobile Innovation vil komme til å utvikle seg med 5G-evolusjonen. Men på lang sikt vil 5G bringe kraftfulle nyvinninger i det digitale scenariet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *