Trådløs tilkobling er et problem som byer over hele landet konfronteres med. Dette er ikke noe som kommer til å skje om ti år, men snarere en revolusjon som pågår akkurat nå. Ingen kunne ha spådd at trådløst skulle eksplodere slik det har gjort.

Tenker du på trådløs dekning som en del av byens infrastruktur?

Vi må begynne å tenke på trådløst som infrastruktur – på samme måte som vi tenker på vann- og avløpssystemer. Fire av fem amerikanere sier mobiltilkobling er en nødvendig del av deres hverdag. La oss være tydelige – mobil internettilgang er ikke en luksus, det er en nødvendighet. Gang på gang, studier etter studier om dette emnet, sier flere kilder alle det samme: Internett-tilkobling NU er et essensielt element i det moderne liv. Konnektivitet er en kritisk del av privat foretak, hjemmeliv og effektiv styring. Vi bør gjøre alt vi kan i byene våre for å oppmuntre til distribusjon av trådløs infrastruktur.

Det presserende behovet for robust trådløs infrastruktur kommer bare til å øke. Det er vanskelig å følge med på etterspørselen etter ekstra trådløs infrastruktur for å betjene næringsliv og innbyggere i våre samfunn, men etterspørselen kommer til å øke ytterligere. Når du tenker på trådløs, tenker du bare på mobiltelefoner? Det er egentlig mye mer enn det. Det inkluderer vannmålere, gassmålere, hver elektriske meter. Omtrent hver nye bil som blir levert i dag har et mobilmodulert modem om bord. Trafikklys, gatelys, iPhoner, til og med iWatches.

Om mindre enn 12 måneder vil de store transportørene begynne å rulle ut 5G i utvalgte amerikanske byer, inkludert California. De fleste av oss har hørt om 5G. Selv om de nøyaktige spesifikasjonene fremdeles ikke er utgitt, er den overordnede ideen å gi mobildata med samme hastighet som dagens bredbåndstilkoblinger. Dette betyr trådløst internett på våre mobile enheter med omtrent samme hastighet som vi har hjemme. Dette vil endre ALT. Dette er den viktigste trenden i moderne infrastruktur siden massedistribusjonen av bredbåndsinternett. Se for deg en verden der det ikke lenger er behov for en fast kabelforbindelse for å ha en hurtig rask internettforbindelse. Bedriften og tjenestene som denne infrastrukturen vil støtte, vil revolusjonere måten vi samler inn data, driver virksomhet og gjør hverdagen vår på.

Mange av oss her husker introduksjonen av internett til folks hjem. Opprinnelig ble internett sett på som en nyhet. De fleste virksomheter tok det ikke veldig alvorlig. Selv da vi kom til punktet der de fleste selskaper hadde en webside, var de ganske statiske, og det var fortsatt mye debatt om hvor nyttig internett var for den gjennomsnittlige personen. I dag tror jeg det ikke er tvil om at det er en kritisk komponent i det moderne liv. Nå har de aller fleste selskaper ikke bare et nettsted, de har mobile versjoner av nettstedene sine med e-handel innebygd. Milliarder selges via Internett. Applikasjoner er optimalisert for å fungere på mobile enheter rett ut av porten. I januar 2018 fikk utrolige 95 prosent av aktive Facebook-brukere tilgang til kontoen sin via mobile enheter minst en gang. Det er mange titalls lignende press på mobildata som driver behovet for utvidet trådløs infrastruktur.

Mobilvideo er en enorm komponent av dette etterspørselen. Streaming av videoer er allerede mer enn 75% av det totale dataforbruket. Mennesker som er i nærheten av eller under fattigdomsgrensen, er mye mer sannsynlig enn middel- og høyinntektsamerikanere å bare ha en kilde til tilgang til internett.

Den kilden er nesten alltid en mobiltelefon. For dem er mangel på datadekning ikke bare upraktisk, det kan være barrieren mellom dem og kritisk helse, bank, jobbsøking og offentlige tjenester. Vi må virkelig bruke mer tid på å tenke på hvordan trådløs infrastruktur spiller en nøkkelrolle i å betjene de lavinntektsinnbyggerne som bor i byene våre.

80% av nødsamtaler blir gjort fra mobiltelefoner. Kan du forestille deg om det var like utfordrende å ringe den nødmeldingen som å sende et bilde fra en fullsatt stadion? Investering i trådløs infrastruktur er mer enn bare en inntektsmulighet. Byer bør stimulere spredningen. Robust trådløs infrastruktur støtter offentlig sikkerhet og kan redde liv.

Byer kan dra nytte av private investeringer for å bygge den beste trådløse infrastrukturen uten kostnad for skattebetalerne. Det er her det tar ledelse. Byer må tilpasse seg tilkoblingsverdenen for å imøtekomme samfunnets behov.

Etter nesten et tiår med arbeid på denne arenaen, kan vi fremdeles ikke fortelle deg hva de riktige og gale svarene er fordi hver by har en unik profil og behov. Det jeg imidlertid kan fortelle deg at byer bør undersøke enhver mulighet til å gi dine bestanddeler den infrastrukturen de trenger for å forbedre økonomien, den offentlige sikkerhet og livskvaliteten vår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *